جاهای دیدنی استانبول کدام است؟
جاهای دیدنی استانبول خود به تنهایی برای جذب گردشگران تور استانبول دلیل کافی و بزرگی است. شهر استانبول یکی از شهرهای رویایی در میانه دو قاره آسیا و اروپاست که جزو مقاصد محبوب گردشگری در دنیا به شمار می آید. هر ساله گردشگران زیادی از سراسر دنیا و همچنین ایران به مقصد استانبول سفر میکنند.
موقعیت بسیار خاص و منحصر به فرد، هزینه های نسبتا ارزان سفر، عدم نیاز به اخذ ویزا و روادید، نزدیکی مسافت و اشتراکات فرهنگی و غذایی باعث شده که استانبول مقصدی محبوب برای ایرانیان باشد.
استانبول به عنوان بزرگ ترین شهر ترکیه است که بین دو قاره قرار دارد و شهری اروپایی آسیایی است. استانبول به دلیل موقعیت جغرافیایی ساحلی خوش آب و هوا دارد که به عنوان قلب اقتصادی، فرهنگی و تاریخی ترکیه به شمار می آید. این شهر پیشینهی غنی تاریخی دارد از اینرو مکان های دیدنی و تاریخی آن بسیار است.
در استانبول شما می توانید به بازدید از اماکن تاریخی، بازی ها و تفریحات آبی، گشت و گذار در پارک ها و شهربازی ها، خرید و بازارگردی بپردازید. جذابیت های زیاد و بی نظیر استانبول باعث شده است که ما در این مطلب به معرفی برخی از جاذبه های استانبول بپردازیم.
استانبول شهری مدرن و تاریخی است و جاذبه های گردشگری استانبول در دنیا شهرت فراوانی دارد. جاذبه هایی که دیدنی و جذاب است، مکان های دیدنی استانبول می توان گفت که حتما ارزش دیدن و لذت بردن را خواهند داشت و خاطرات فراموش نشدنی ای را برای شما خواهند ساخت.
بهترین جاذبه های گردشگری استانبول
استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قاره قرار دارد و در سال ۲۰۱۰ به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا انتخاب شده است. همچنین از لحاظ تعداد گردشگران خارجی سومین شهر توریستی جهان به شمار می رود.
جاذبه های گردشگری استانبول بسیار زیاد است؛ از مساجد و کاخ ها گرفته تا موزه ها و بازارهای تاریخی. مناطق دیدنی و محله های توریستی در استانبول زیاد است، بیشتر جاذبه های استانبول حوالی منطقه سلطان احمد می باشد. البته که مناطقی مثل بی اوغلو و تکسیم هم چیزی کم از منطقه سلطان احمد ندارند.
بعضی مکان ها و برخی کارها را در سفرتان به استانبول باید در اولویت قرار دهید، به طور مثال مسجد آبی (مسجد سلطان احمد) و مسجد ایاصوفیه مکان هایی هستند که بدون بازدید از آنها سفر شما کامل نمی شود.
همچنین در بازارهای استانبول حتماً سوغاتی بخرید، اگر وقت داشتید به حمام سلیمانیه بروید و لذت آب تنی و ماساژ در حمام ترک را از دست ندهید. اگر قصد سفر به استانبول را دارید در این مطلب بهترین مکان های دیدنی استانبول را به شما معرفی کرده ایم.
جاذبه های تاریخی استانبول
موزه ایاصوفیه: موزه ایاصوفیه معماری خاص و اعجاب انگیز و بی نظیری دارد که حدود ۱۰۰۰ سال کلیسای بسیار پر افتخاری برای امپراتوری روم شرقی بوده است. این بنا معماری بی همتا و با شکوهش شهرت جهانی داشته و به دست یک معمار عثمانی به مسجد باشکوهی تبدیل گشت این موزه و مسجد زیبا امروزه به یک جاذبه بسیار محبوب تبدیل شده است در این بنای زیبا شکوه و عظمت امپراتوری بیزانس و عثمانی در هم آمیخته است این موزه هم اکنون موزه هنرهای اسلامی و مسیحی با موزاییک های بیزانسی بی نظیر است.
ایاصوفیه به موزه ای دیدنی بدل شده است که با معماری بیهمتا و باشکوه خود شهرت جهانی یافته است. ایاصوفیه نمادی از استانبول است که ساختمانی عظیم که در ورای هر گوشه اش داستانی نهفته است.
بنای ایاصوفیه در سال ۵۳۷ توسط امپراتور بزرگ بیزانس بنا شد و به عنوان کلیسا مورد استفاده قرار گرفت و در سال ۱۴۵۳، زمانی که محمد فاتح استانبول را فتح کرد، ایاصوفیه نیز به مسجد بدل شد و این نوع کاربری تا قرن بیستم ادامه یافت.
از این رو با گشت و گذار در ایاصوفیه می توانید نمادهای کلیسا و مسجد را به صورت همزمان ببینید. هنگامی که به سراغ ایاصوفیه می روید، بیش از همه گنبد منحصر به فردش توجه شما را جلب می کند و سپس ۴ مناره در اطراف، نگاه شما را به سوی خود می خواند.
همانطور که گفتیم این بنا زمانی بزرگ ترین کلیسای جامع دنیا بوده است که بخاطر معماری و بنای زیبا و خاصی که دارد مورد توجه گردشگران است و بازدید از این بنای تاریخی را در برنامه سفرتان قرار دهید.
کاخ توپکاپی: کاخ توپکاپی از محبوب ترین جاذبههای استانبول است که بنایی با شکوه است که در زمان امپراطوری عثمانی مرکز اداری بوده است. این بنا به دستور سلطان محمد فاتح ساخته شد که محل حرم سلطنتی بود. این کاخ با شکوه وی تپهای مشرف بر دریای مرمره، تنگهی بسفر و شاخ طلایی قرار دارد. تاریخچه ی این بنا به 15 قرن قبل بر می گردد و این بنا شامل بخش هایی چون کتابخانه، اتاقهای کارمندان، آشپزخانه، حرمسرا و … است.
قصر دیدنی توپکاپی، با ۵ کیلومتر دیوار سنگی با ۲۷ برج دیدبانی احاطه شده است که به دریای مرمره مشرف است. این کاخ به قدری بزرگ و با شکوه است که برای بازدید از آن نیاز به حداقل 3 الی 4 ساعت وقت نیاز دارید.
کاخ توپکاپی بعدها به موزه تبدیل شده است و امروزه آثار گرانقدری چون الماس معروف ۸۶ قیراطی کاسیکچی در این بنا نگهداری می شود. این بنا در منطقه فاتح قرار دارد که جاذبه های زیادی در نزدیکی آن قرار دارد.
کاخ توپکاپی یکی از بزرگ ترین و مهم ترین کاخ های استانبول است که دیدنش را نباید از دست بدهید، بنای این کاخ اشراف فوق العاده ای به بخش شرقی و آسیایی شهر استانبول دارد و از شمال با گلدن هورن، از جنوب با دریای مرمره و از شمال شرق با پل بسفر احاطه شده است.
این کاخ در طی قرون ۱۵ تا ۱۹ میلادی مرکز سیاسی سلطنت عثمانی بود و یکی از اقامتگاههای اصلی سلاطین عثمانی و محلی برای برگزاری مسابقات و تفریحات سلطنتی در طی ۴۰۰ سال محسوب میشده است.
در حال حاضر کاخ توپکاپی که به عنوان موزه کاربرد دارد و جالب است بدانید که در این موزه اشیاء مقدسی از پیامبر اسلام، حضرت محمد نگهداری میشود که از آن جمله می توان به عبا و شمشیر ایشان اشاره کرد.
مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی: یکی از مساجد زیبای استانبول که طرفداران زیادی دارد، این بنا به خاطر کاشی های آبی رنگش به مسجد آبی معروف است. مسجد سلطان احمد در اوایل قرن ۱۷ ساخته شده است تا به امروز مکانی برای عبادت و نیایش مسلمانان بوده است.
این مسجد قدمتی 400 ساله دارد که ترک ها آن را مسجد سلطان احمد نامیدند که معماری مسجد سلطان احمد تاثیر زیادی از مسجد ایاصوفیه داشته است و این تاثیر را می توان به وضوح مشاهده کرد. این معجزه معماری به دست آقا محمد معمار در طول هفت سال ساخته شده است. مناره این بنای زیبا از بسیاری از نقاط شهر زیبای استانبول قابل رویت است.
این مسجد تاریخی یکی از معروفترین مساجد استانبول است که از شاهکارهای معماری اسلامی است که به دلیل وجود هزار کاشی آبی رنگ در طراحی داخلی اش به نام “مسجد آبی” یا “مسجد کبود” شهرت دارد. مسجدی با شش مناره بزرگ و زیبا که باعث بزرگ تر دیده شدن این مسجد می شود. نمای خارجی و فوق العادهی این مسجد شامل ۵ گنبد با آرایشی آبشارگونه و شش منارهی باریک و بلند میباشد و البته هشت گنبد کوچک تر در اطراف این مجموعه قرار گرفته اند.
امروزه مسجد آبی هنوز هم کاربری خود را حفظ کرده است و همه روزه در آن نماز جماعت برگزار می شود و همچنین پذیرای گردشگران مختلف از سراسر دنیاست. نمازخانه این مسجد بسیار با شکوه و زیباست. صحن این مسجد به گونه ای طراحی شده است که تمام افراد نماز گزار بتوانند امام جماعت را ببینند و صدایش را بشنوند.
جالب است بدانید که در مجموعه سلطان احمد، علاوه بر مسجد، ساختمان ها و بخش های دیگری چون مدرسه و آسایشگاه وجود داشته است.
کلیسای چورا: در استانبول بناهای تاریخی زیادی خواهید دید؛ یکی از این بناها کلیسای چوراست که مشابه کلیسای ایاصوفیه در دورهی عثمانی به مسجد و امروزه به موزه تبدیل شده است. این کلیسا خیلی بزرگ نیست اما این بنا طراحی و دکوراسیون داخلی منحصر بفردی دارد.
مسجد سلیمانیه: این مسجد زیبا یکی از اصلی ترین جاهای دیدنی استانبول است که در قرن ۱۶ بریا سلطان سلیمان ساخته شد در محوطه این بنای زیبا مقبره شخص سلطان سلیمان,همسر سلطان خرم و معمار سینان (سازنده بنا) قرار دارد. در بالای منطقه سلطان احمد و بر فراز تپه ای این مسجد قرار دارد که بین سال های ۱۵۴۹ و ۱۵۷۵، توسط معمار معروف ساخته شد. در گوشه ای از این بنا هم آرامگاه سلطان سلیمان و همین طور همسر محبوبش، خرم سلطان قرار دارد که در کشورهای غربی به رکسانا شهرت دارد.
در این مسجد ترکیبی از سبک معماری بیزانسی و اسلامی را مشاهده می کنید که در بخش قدیمی شهر قرار دارد.
کاخ دلمه باغچه: کاخ دلمه باغچه بنایی با معماری عربی اروپایی است که گواهی بر قرار گرفتن استانبول بین دو قاره است. از کاخ دلمه باغچه بهعنوان کاخ آتاتورک نیز یاد میشود که در واقع لوکسترین و جدیدترین کاخ عثمانی است که برای ساخت آن از ۱۴ تن ورق طلا استفاده شده است. این کاخ در قرن ۱۹ میلادی ساخته شده است که آخرین سلاطین عثمانی از آن بهعنوان کرسی حکومتی خود استفاده میکردند.
کاخ دلمه باغچه بسیار زیبا، شگفت انگیز و اشرافی است که در سواحل اروپایی تنگه ی بوسفر قرار دارد و باید بازدید از آن را در برنامه خود قرار دهید. این کاخ محل رفت و آمد گردشگران زیادی است و سبک معماری این کاخ فرانسوی است و در سال های گذشته این کاخ محل نگهداری پرنده های گوناگونی بوده است که از سرزمین های مختلف به این مکان آورده شده اند تا پادشاه از دیدن آنها لذت ببرد. تمامی ساعت های موجود در این کاخ روی ساعت ۹:۰۵ متوقف شده است زیرا آتاتورک در این ساعت در ۱۰ نوامبر ۱۹۳۸ فوت کرده است.
این کاخ که در راستای تنگه بسفر قرار دارد، زیبایی و اهمیت تاریخی زیادی دارد. موزه کاخ دلمه باغچه سه بخش دارد که عبارت اند از: موزه مجموعه های کاخ، موزه موسیقی و موزه ساعت.
قلعه روملی حصار: یکی از زیباترین و مشهورترین قلعههای ترکیه، قلعهی روملی حصار است که در تنگهی بسفر در ساحل روملی قرار دارد. این قلعه توسط سلطان محمد فاتح ساخته شد و دارای سه برج اصلی، سه در ورودی اصلی، سیزده برج مراقبت کوچک، مسجد، مخزن صلاح، اتاق استقبال، زندان و… است.
مسجد رستم پاشا: رستم پاشا، صدراعظم وقت، که فردی ثروتمند و باهوش بود دستور ساخت مسجدی به نام خودش را داد که این بنا توسط معمار سینان ساخته شده است. قدمت مسجد رستم پاشا به 500 سال پیش بر می گردد که قرار گیری این بنا در منطقه ای تجاری باعث شده که این بنا از سرقت کاشی های گران قیمت در امان بودن. معروفترین کاشی این مسجد در سمت راست در ورودی اصلی قرار دارد که مینیاتوری از کعبه مربوط به سال ۱۰۵۰ است که زیبایی محصور کنندهای دارد. علاوه بر این دیواری بین دیوار محراب و منبر این مسجد، قرار دارد که با طرحی از شاخههای پر شکوفه درختان مزین شده است که «سینان» برای طراحی گلهای این کاشیها از نقش پارچههای پرطرفدار ترک در قرن ۱۶ الهام گرفته است.
برج گالاتا: بنایی که تقریبا از هرجای شهر قابل مشاهده است. برج گالاتا یکی از بناهای معروف و نمادهای استانبول است که حدودا 70 متر ارتفاع دارد و بلندای تپه ای مشرف به منطقه قدیم و تنگه بسفر قرار گرفته است. بهترین جاذبه های گردشگری استانبول از برج گالاتا از محله بی اوغلو مشخص است.
این بنای سنگی در سال 1348 ساخته شد که بلندترین بنای شهر به شمار می آمد و کاربری آن برج نگهبانی و دیدبانی است. برج گالاتا در محله بی اوغلو قرار دارد که با آسانسور می توانید به بالای این برج بروید و به تماشای استانبول بنشینید. برج گالاتا در حال حاضر دارای یک کافه، یک رستوران سنتی و ۲ آسانسور می باشد.
این سازه بر روی تپه ای روبروی شاخ طلایی واقع شده است و در قسمت شمالی شاخ طلایی به بنای زیبایی برمیخوریم که جلوهای بینظیر از معماری قرون وسطا را به تصویر میکشد. حتما به برج گالاتا بروید، پله هایش را پشت سر بگذارید و خود را به بالکن این برج برسانید، مناظر زیبای این شهر به استقبال شما می آیند.
آب انبار باسیلیکا: شهر استانبول در زمان های مختلف درگیر جنگ و محاصره بوده است. تامین آب شیرین یکی از نیازهای ضروری هر شهر و دیاری بوده است که به همین خاطر ساخت چندین مخزن روباز و زیرزمینی در دوره بیزانس که از طریق آبراههایی از مسافتهای زیاد آب به این منابع سرریز شود. آب انبار باسیلیکا استانبول به دستور امپراتور یوستینیانوس اول در سال ۵۳۲ میلادی برای کاخ بیزانس و زمینهای اطراف آن حفر و ساخته شد.
آب انبار باسیلیکا تقریبا دو هزار مخزن دارد که بزرگترین آب انبار موجود در دوره بیزانس است، این آب انبار امروزه برای تماشای ستونها، سقفهای طاقی شکل و سازههای هنری بسیار زیبامورد بازدید قرار می گیرد.
بازار بزرگ استانبول: بازار زیبا و دیدنی حدود ۶۰ خیابان، ۵۰۰۰ مغازه، ۶۰ رستوران، ۱۸ فواره و ۱۲ مسجد و یک مدرسه است. این بازار قدمتی ۵۰۰ ساله دارد که بعد از گذشت این سال ها همچنان یکی از بزرگ ترین بازارهای سرپوشیده جهان است و تمامی مایحتاج مردم را شامل می شود.
بازار بزرگ استانبول علاوه بر مسافران و گردشگران، مردم محلی را نیز برای خرید روزانه به خود جذب می کند، اما گفتنی است قدرت و شانس مردم محلی در چانه زنی همواره بیشتر از مسافران و گردشگران است.
تنگه ی بسفر
تنگه ای که دریای سیاه و مرمره در دو قاره ی اروپا و آسیا به هم وصل می کند . قایق سواری در این تنگه یکی از تفریحات پر هیجان و مورد علاقه ی توریست های استانبول می باشد.
جزایر پرنس
دریای مرمره دارای نه جزیره می باشد که روزانه تعدادی کشتی به این جزیره ها رفت و آمد می کنند و در سواحل آنها توقف می کنند. جالب است که بدانید در این جزیره ها وسایل نقلیه ممنوع می باشند و اهالی آنجا با درشکه، درچرخه و یا پای پیاده جا به جا می شوند. این جزایر مکان خوبی برای فرار از شلوغی شهر ها و خوردن غذاهای خوشمزه و لذیذ دریایی می باشند.