مالیات خروج از کشور چیست؟
در حالی که انتقادات زیادی به طرح دریافت عوارض خروج از کشور از مسافرتی وارد شده بود حالا چند روزی است که صحبت ها از دریافت مالیات خروج از کشور به میان آمده است.در این مطلب با آژانس مسافرتی آرشین پرواز همراه باشید تا در این مورد توضیحاتی را به شما ارائه دهیم.
عوارض خروج از کشور یا مالیات بر خروج مسافران ، مبلغی است که افراد می بایست هنگام خروج از کشور موظف به پرداخت آن هستند.هر کشور برای دریافت این مالیات از روشهای خاص خود استفاده می کند.
در برخی از کشور ها فقط برای سفرهای هوایی عوارض تعیین شده و هزینه آن بر روی بلیت افراد محاسبه می شود.اما در برخی کشورهای دیگر برای خروج از مرزهای هوایی ، دریایی و زمینی می بایست عوارض به صورت نقدی پرداخت شود.
بعضی از کشور ها هم هستند که میزان مالیات را بر اساس میزان مسافت سفر تعیین می کنند.
در کشور ایران تا پیش از تابستان 1364 شهروندان می توانستند بدون نیاز به پرداخت عوارض از کشور خارج شوند.اما این قانون در 30 تیر 1364 با هدف کمک به تامین هزینه های جنگ تصویب شد.
بر اساس این قانون افرادی که برای اولین بار قصد سفر به خارج از کشور را داشتند می بایست مبلغ 50هزار ریال و برای بار دون بیش از 100 هزار ریال عوارض پرداخت می کردند.در سال های اخیر نیز مبلغ 750 هزار ریال برای سفرهای عادی و 500 هزار ریال برای سفرهای زیارتی به عنوان عوارض خروج از کشور دریافت می شد.
اما در سال 1397 این قانون تغییر کرد و سازمان امور مالیاتی کشور بر اساس قانون بودجه عوارض خروج از کشور را برای هر مسافر برای بار اول 220 هزار تومان ، بار دوم 330 هزار تومان و برای بار سوم به بعد 440 هزار تومان اعلام کرد.در حالی که به همین موضوع نیز انتقاد های زیادی وارد بود ، در روزهای اخیر صحبت از مورد جدیدی به عنوان مالیات خروج از کشور به میان آمده است!
یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در این زمینه گفته است : مالیات خروج از کشور چیز جدیدی نیست و همان عوارض خروجی است که قبلا تعریف شده و چون عوارض باید به شهرداری ها پرداخت شود ، صرفا نام آن به مالیات تغییر کرد تا مبالغ به خزانه کشور واریز شود.
با در نظر گرفتن نرخ دلار بازار آزاد که در حال حاضر حدود 13 هزار تومان است می توان گفت عوارض خروج از کشور برای بار اول 16/92 دلار ، بار دوم 25/38 دلار و برای بار سوم 33/84 دلار است.