اگر شما از حمله افرادی هستید که به سفر و هنر و عرفان علاقه دارید و قصد سفر با تور آنتالیا را دارید پیشنهاد می کنیم در این سفر حتما از آرامگاه مولانا در آنتالیا بازدید نمایید و از فضای عرفانی و جذاب این آرامگاه غافل نشوید.آرامگاه مولانا عشق خالص الهی و زیبایی این عشق را برای شما یادآوری خواهد کرد.
مولانا کیست؟
مولانا یکی از بزرگان و عارفان سال های 604 تا 672 قمری است.این شاعر در شهر بلخ به دنیا آمد و به دعوت علاالدین کیقباد سلجوقی به شهر قونیه رفت و در سال672 قمری نیز در همین شهر از دنیا رفت.در تاریخ شمسی مولانا در 26 آذر 652 درگذشت.مولانا یکی از بزرگ ترین و معروف ترین شاعران ایرانی است که شهرت بسیار زیادی دارد.
آرامگاه مولانا در جنوب شرقی قونیه که تاریخی ترین نقطه این شهر است قرار گرفته است.این آرامگاه در روی یک تپه به ارتفاعی بیش از هزار متر قرار گرفته است.در اطراف مزار مولانا آثار تاریخی بسیاری یافت شده است که بسیار هم ارزشمند بوده اند.این آرامگاه ابتدا مساحتی حدود 6500 متر بود و امروزه تا 18 هزار تر مربع گسترش یافته است.
این آرامگاه را از یک سال پس از مرگ او شروع به ساخت کردند بر روی این ساختمان یک کنبد به رنگ فیروزه ای و مخروط شکل است که امروزه یکی از نشانه های بارز این ساختمان است.این مقبره در سال 1854 میلادی گسترش یافت تا جمعیت مراجعین را بتواند در خود جای دهد.
آرامگاه مولانا در سال 1926 تبدیل به موزه شد که نام آن را موزه مولانا گذاشتند که البته از اماکن مقدس در شهر قونیه محسوب می شود.
موزه مولانا
موزه مولانا یا همان مقبره مولانا در یک باغ گل که توسط خاندان سلطنتی سلجوقی به ایشان اهدا شده بود ساخته شد که برای این کار شاگرد و مرد مولانا, حسام الدین چلبی برای این کار به خانواده سلطنتی کمک کرد و با گذشت زمان این مکان مقبره خانوادگی برای اعضای خانواده مولانا شد.
در سال 1854 میلادی گنبد مخروط مانند این آرامگاه ساخته شد که امروزه یک نماد خاص برای این مقبره است.در این موزه و یا آرامگاه درویشان می توانند به اجرای رقص سماع بپردازند و این موضوع افراد زیادی را برای بازدید جذب کرده است.سماع یک رقص ویژه برای صوفیان است که با این روش به ستایش خداوند می پردازند و یک امر مهم برای جذب گردشگران بسیاری برای این موزه است.
برای ورود به آرامگاه مولانا باید چندین دروازه را بگذرانید که هر کدام از این دروازه ها به یکی از بخش های موزه نزدیک است.دروازه اصلی این موزه دیوسان است که از طریق این دروازه می توانید به حیاط مرمرین موزه وارد شوید.دروازه دیگر توربی است که به شکل بسیار خاص و جالبی با نقش و نگارهای جذابی مزین شده است.
البته برای شما که گردشگر هستید به شدت پیشنهاد م یکنیم از تمامی این دروازه ها دیدن نمایید چون هر یک از آن ها جذابیت های خودش را دارد که نظر هر بیننده ای را جلب خواهد کرد.پس از گذشتن از دروازه ها به حیاط مرمرین می رسید که یک بنای قدیمی را مشاهده خواهید نمود.
معماری بنای موزه مولانا ترکیبی از معماری ترکی, عثمانی و اسلامی است که سمت راست آن بنای مطبخ است که بسیاری از مریدان او در اینجا به صوفیان و مردم خدمات دهی انجام می دهند.این مطبخ محل یادگیری رقص سماع نیز هست که برای بزرگ داشت عارف بزرگ مولانا در حیاط مرمرین در مناسبت های خاص اجرا می شود.
سمت چپ موزه یا آرامگاه مولانا حدود بیست اتاق ویژه تزکیه وجود دارد و در جلوی بنا هم یک حوضچه زیبا قرار دارد که نام آن را چشمه تزکیه نهاده اند.یکی از درهایی که به مقبره مولانا می رسد به سمت قبور چند تن از نزدیک ترین مریدان مولانا باز میشود که 6 قبر در سه ردیف هستند.
بعد از گذر از این قسمت به مقبره خانوادگی مولانا خواهید رسید که یک سکو بالاتر است که مقره مولانا و پدر ایشان است و بعد ها هم که فرزند و همسر مولانا نیز به این گروه پیوستند.روی قبر مولانا یک پارچه بسیار فاخر قرار گرفته است که با آیات قرآن مزین شده است.این پارچه را سلطان عبدالحمید دوم از سلسله عثمانی به این آرامگاه هدیه کرده است.
فرش بسیار دیدنی و خاصی که در آرامگاه مولانا قرار گرفته است نیز حدود 4 میلیون گره دارد و از جنس ابریشم است .به طور خلاصه باید گفت که این آرامگاه یا موزه از خاص ترین و عرفانی ترین مکان های دیدنی نزدیک آنتالیا است که جذابیت های بسیاری دارد که هر آنچه از زیبایی و جذابیت آن بگوییم کم است پیشنهاد می کنیم حتما این موزه زیبا را ببینید و برای بازدید از آن به قونیه مراجعه نمایید.