وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه اعلام کرده است که تابیر لازم برای از سر گیری فعالیت های گردشگری در این کشور در حال انجام است و در تابستان 2020 میزبان گردشگران خارجی خواهد بود.آغاز دوباره گردشگری در ترکیه یکی از مهم ترین موارد برای علاقمندان به گردشگری خارجی بوده است.
این وزارتخانه به همراه فعالان گردشگری ترکیه و امور خارجه و وزارت بهداشت و… در حال ایجاد زیرساخت های لازم برای رفت و آمد گردشگران است و در تمامی زمینه های اسکان و اقامت و رفت و آمد و… در حال آماده سازی است.از این پس مسافران داخلی خارجی ترکیه باید گواهی سلامت داشته باشند که این گواهی نیز از سوی مراکز بین المللی صارد می شود.
تمامی هتل ها, پروازها و فرودگاه ها و تمامی موارد مرتبط با گردشگری موظف به رعایت نکات بهداشتی در بالاترین سطح خود است.وزیر فرهنگ و ارشاد ترکیه محمت نوری می گوید : ترکیه زیر ساخت های خوب و قوی ای در زمینه سلامت دارد و در زمینه جلوگیری از بیماری نیز موفق بوده است و قرار گرفتن گواهی سلامت گردشگری هم یکی از نشانه های پیش گام بودن این کشور در شکل گیری هنجارهای جدید گردشگری است.
همچنین در ادامه اضافه می کند که : با توجه به اینکه وجود کرونا در جهان تغییرات بسیاری ایجاد کرده است و باید انسان ها با وجود آن کنار بیایند و گردشگری نقش مهمی در از سر گیری زندگی عادی افراد دارد با قرار دادن گواهی سلامت سعی کردیم به از سر گیری زندگی جهانیان کمک کنیم و با تمهیداتی که اندیشیده ایم تمامی مکان های گردشگری, رستوران ها, کافه ها و تمامی وسایل نقلیه عمومی گردشگران ایمن خواهد بود و گردشگران بدون هیچ گونه نگرانی می توانند از سفر خود لذت ببرند.
سرفصل های اصلی برنامه گواهی سلامت گردشگری ترکیه شامل امنیت و سلامت مسافران, امنیت و سلامت پرسنل و کارکنان, تدابیر اتخاذ شده در مجموعه ها و تدابیر اتخاذ شده در وسایل نقلیه است.
قسمت اول این برنامه مربوط به تمامی مراحل و برنامه هایی است که مسافران بر طبق آن به این کشور وارد و تا انتهای سفر دارند می شود مثلا استفاده از ماسک مسافران و کنترل تب و اجرای پروتکل های بهداشتی از طرف مسافران است.
قسمت دوم این برنامه شامل کارهایی است که باید برای حفظ روحیه کارکنان و حفظ سلامتی آن ها انجام شود از جمله آموزش انجام ضدعفونی های لازم و کنترل شرایط سلامت آن ها است.همچنین کنترل و غربالگری سلامت کارکنان به صورت مرتب نیز مربوط به این بخش از برنامه گواهی سلامت گردشگری است.
بخش سوم مربوط به پروتکل های و قوانین بهداشتی در مکان های گردشگری و مجموعه ها است که برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری انجام می شود.این پروتکل ها در مکان های عمومی از جمله رستوران ها و کافه ها و… باید رعایت شود.
بخش چهارم و بخش آخر این برنامه مربوط به استفاده از وسایل نقلیه عمومی است.این بخش شامل برنامه ها و آموزش های لازم برای کارکنان این بخش است که قوانین و پروتکل های را رعایت نمایند و بتوانند سلامت خود و مسافران خود را تامین کنند.
به گفته ی مسئولین این کشور از تاریخ 1 ژوئن مکان های گردشگری ترکیه و هتل ها برای ورود مسافران باز خواهد و خبر رسمی این موضوع در سایت های رسمی این کشور و وزارت فرهنگ آن اعلام خواهد شد.
این کشور اعلام آمادگی لازم برای رعایت تمامی قوانین بهداشتی را کرده است و به گسترش دوباره گردشگری کمک خواهد کرد.